blank

Полицијски службеници Полицијске станице Теслић, 28.03.2020. године, лишили су слободе лице иницијала Н.Д.  из Теслића, које је за вријеме полицијског часа проузроковало саобраћајну незгоду под дејством алкохола. Истог дана, око 20, 10 часова , наведено лице је управљајући путничким аутомобилом „Audi” слетјело са коловоза. Извршеним алкотестирањем код наведеног  је утврђенo присуство алкохола у организму од 1, 67 g/kg.

Истог дана око 05, 00 часова, на магистралном путу М1-105 у мјесту Ритешић, подручје града Добоја, догодила се саобраћајна незгода, у којој је учествовало лице иницијала Ш.С. са подручја општине Живинице, ФБиХ, које је управљајући путничким аутомобилом марке „Fiat”, слетјело са коловоза. Извршеним алкотестирањем код наведеног лица је утврђено присуство алкохола у организму од 1, 27 g/kg. Наведеном лицу је указана љекарска помоћ у Служби хитне помоћи Дома здравља Добој,  одакле је исто упућено у добојску болницу.

 Полицијски службеници Полицијске управе Добој на подручју територије коју оперативно покривају, због непоштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица, којом је забрањено кретање лица са навршених 65 година живота и више, као и забране кретање свим лицима на јавним површинама у времену од 20,00 до 05,00 часова, у протекла 24 часа санкционисали су укупно 10 грађана (Добој – 6, Теслић – 3, Модрича – 1). 

Од укупног броја, девет лица је санкционисано због непоштовања полицијског часа,  док је лице иницијала Д.С. са подручја града Добоја санкционисано због непоштовања мјера изолације. Наведеним лицима су уручени прекршајни налози из члана 22. Закона о јавном реду и миру Републике Српске.

Полицијска управа Добој апелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, а којим се прописују ванредне мјере у циљу превенције ширења вируса корона „SARS-CoV-2“ и „COVID-19“ болести на територији Републике Српске.

ПУ ДОБОЈ

blank