blank

Општински одбор Социјалистичке партије Дервента донио је одлуку о искључењу Мирка Земуновића из партије, након што је на конститутивној сједници локалне скупштине одлучио да настави политичко дјеловање у оквиру нове скупштинске већине коју предводи СДС.

Земуновић је на протеклим изборима освојио одборнички мандат на листи Социјалистичке партије, а био је и технички секретар партије.

“Због грубок кршења Статута партије, одлука општинског одбора, непридржавања политичког курса и опредјења партије, самовољног понашања донешена је једногалсна одлука о изкључењу из партије”, саопштено је из ОО СП Дервента.

И поред раније одлуке Одбора да партија наставља дјеловање у оквиру коалиције са СНСД- ом и постигнутог договора о вршењу власти на локалном нивоу са изабраним начелником општине Милорадом Симићем,  у чему је учествовао и одборник Земуновић,  одлучио је да промијени политичко дјеловање.

blank

“Шта је Земуновића мотивисало да промијени мишљење и на који начин је дошло до његовом учешћа у формирању нове скупштинске већине предвођене СДС- ом најбоље може говорити он, а и вријеме ће показати да ли је само мјесто предсједника Скупштине општине било разлог” навели су из Одбора партије.

Из Одбора наводе да је Земуновић за вријеме чланства у партији имао подршку страначких колега,  да је уз помоћ партије и добио мандат, и остваривао друге привилегије које произилазе уз политичко дјеловање у претходном времену.

Наводе да ће Социјалисти са своја преостала три одборника у локалној скупштини промовисати и залагати се за оставаривање програма којег су презентовали грађанима Дервенте “Ударнички за Дервенту 2020- 2024”, којег су и препознали и дали повјерење.

 

blank