blank

Полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Добој, 17.03.2020. године, приликом контроле малољетног лица из Добоја пронашли су  и одузели пластичну врећицу у којој се налазила зелена биљна материјa која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „марихуана“, укупне тежине од 3, 34 g и смотуљак од алуминијске фолије у којој се налазила непозната материја која својим изгледом  асоцира на опојну дрогу „амфетамин спид“, укупне тежине од 0, 40 g, док је приликом контроле другог малољетног лица пронађена и одузета  дигитална вага за прецизно мјерење.

blank

Наведена опојна дрога ће бити послата на вјештачење а против  малољетника ће надлежном суду бити поднесени захтјеви за покретање прекршајног поступка.  Истог дана на основу наредбе Окружног суда Добој извршен је претрес лица иницијала А.Ј. из Добоја и лица иниицјала А.Т. из Добоја, као и претрес стана које користи наведено лице, приликом чега је пронађена и одузета бијела прашкаста материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „амфетамин спид“ укупне тежине од 2, 95 g, пластична врећица са бијелом прашкастом материјом која асоцира на опојну дрогу „амфетамин спид“ укупне тежине од 5, 28 g, алуминијска фолија са садржајем зелене биљне материје која асоцира на опојну дрогу „марихуана“, укупне тежине од 2, 33 g, ручно прављена цигарета „џоинт“, шест пакетића од алуминијске фолије са зеленом биљном материјом која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „марихуана“, укупне тежине од 9, 22 g и метална дробилица са остацима зелене биљне материје.

blank

blank

Након документовања и комплетирања премета против лица А.Т. ће Окружном јавном тужилаштву Добој, бити достављен Извјештај о извршеном кривичном дјелу „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ и кривичном дјелу „Омогућавање уживања опојних дрога“ док ће против лица иницијала А.Ј. бити достављен Извјештај о извршеном кривичном дјелу „Омогућавање уживања опојних дрога“.   

ПУ Добој  

blank