blank

На конститутивној сједници СО Брод, одржаној данас у амфитеатру СШЦ ”Никола Тесла”, Александар Крушкоњић /СДС/ изабран је за предсједника СО, за потпредсједника СО именован је Виктор Јерковић /ХДЗ/, док ће дужност в.д. секретара обављати Дубравка Вуковић, досадашњи секретар СО.

blank

Андријана Бановић /ПДП/ именована је за замјеника начелника општине Брод.

За дјеловање у оквиру скупштинске већине изјаснило се 5 одборника Српске демократске странке, 2 Партије демократског прогреса, 2 Народне странке радом за бољитак, 2 Социјалистичке партије, 1 Српске радикалне странке Српске, 2 Хрватске демократске заједнице и 1 Посавске странке.

На сједници је за в.д. начелника одјељења за просторно уређење, стамбено-комуналне послове и екологију именован Војислав Милосављевић, док је за в.д. начелника одјељења за финансије именован Мирослав Вуковић.

Новоимнеовани предсједник локалне скупштине Алкександар Крушкоњић изразио је чврсто увјерење да ће одборници бити окренути идеји како општину Брод учинити што бољом за живот свих грађана те да енергија неће бити трошена на, како је рекао, оно од чега локална заједница нема користи.

blank

Након што је одборницима пожелио срећу и пуно успјеха у раду начелник општине Зоран Видић појаснио је да ће именовања в.д. начелника осталих одјељења, као и сталних скупштинских радних тијела која нису формирана на данашњој сједници бити именовани на наредним скупштинским засиједањима.

-Сједница је била плодотворна, скупштинска већина добро функционише и то је темељ за даљи успјешан рад и унапређење живота грађана-, изјавио је Видић и апеловао на међусобно уважавање и коректан однос, уз поруку да су врата начелника увијек отворена за све добре идеје и конструктивна рјешења усмјерена на добробит локалне заједнице. Истакао је и очекивање да ће до краја мјесеца бити усвојен и буџет општине за 2021. годину.

blank