blank

Улицама града Дервенте вечерас је прошао разглас са којег је пуштеба пјесма „Марш на Дрину“ у част преминулог љекара из Ниша Миодрага Лазића, великог српског родољуба који је дао огроман допринос стварању Републике Српске и опстанку српског народа у БиХ.

Овај чин исказивања поштовања и одаје поште легендарном хирургу чије су руке спасиле бројне животе у Српској, међу њима и животе српских борца из Дервенте, организовали су начелник општине Дервента Милорад Симић и Удружења из одбрамбено-отаџбинског рата из Дервенте.  

blank

Грађани су у већој мјери изашли на своје терасе станова и кућа, или у дворишта и одали пошту легендарном хирургу.

У посљедњој поруци јавности потписаној са “Доктор Лаза – хирург напаћеног српског народа”, Лазић је навео да му је посљедња жеља да буде испраћен пјесмом “Марш на Дрину”.

Чувени српски хирург Миодраг Лазић /65/, који је током ратова деведесетих година прошлог вијека спасавао животе у Републици Српској Крајини и Републици Српској, преминуо је јуче Нишу од посљедица вируса корона.

blank

За оно што је учинио као ратни хирург-добровољац током деведесетих Лазића је Орденом Светог Саве одликовао тадашњи српски патријарх Павле.

Као хирург је учествовао у пробоју коридора у јуну 1992. године, радио је у ратној болници “Коран” на Палама, један је од оснивача ратне болнице “Жица” у Блажују на првој линији фронта код Сарајева гдје је током 40 мјесеци, као једини хирург на подручју тадашњег Српског Сарајева, обавио више од 3.500 операција.

 

Посавске новости 

blank