blank

Министарство финансија Републике Српске данас је нелегално обуставило уплату јавних прихода општини Шамац у висини 105.000 марака, ради наплате укупних потраживања око 1.264.000 марака у 12 мјесечних рата – истакао је ово данас на прес конференцији Ђорђе Милићевић, члан Предсједништва СДС.
 
„Буџет општине Шамац, због неуспјешне продаје Хранапродукта фирми “Златно пиле” 2012. године, данас је блокиран, као и будуће пословање општинске администрације“ – поручио је начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић истичући да је у протекла два мјесеца настојао да проблем ријеши, али у ресорном министарству нису жељели дијалог.

blank
 
„Ово је очигледан политички обрачун са грађанима општине Шамац, јер је за СНСД неопростиво то што смо на локалним изборима побиједили СНСД-овог кандидата са 70: 30 посто гласова“ – казао је Милићевић.
 
Он је поручио да је ово проблем који је наслијеђен од претходне власти те се зато оправдано поставља питање: зашто Министарство финансија није реаговало раније, него се чекала 2021. година?
 
„Зашто тадашњи начелник општине није тражио да имовина Хранапродукта буде враћена Влади РС, након неуспјеле продаје “Златном пилету”? Зашто се проблем не може ријешити враћањем имовине у власништво Владе РС? И најважније питање, зашто Министарство финансија не жели да разговара са нама о рјешавању проблема?”, каже Милићевић.
 
Милићевић напомиње да је и даље спреман за дијалог, јер грађани општине Шамац не смију да трпе због осветничке политике владајуће гарнитуре власти, јер је у Шамцу на власти опозициони СДС.

“Ми смо данас ангажовали адвоката, јер, напомињем, одлука Министарства финансија је потпуно нелегална и нелегитимна. Тражићемо да се уведе мјера која ће обезбиједити нормално функционисање општине Шамац, односно, да се донесе привремена мјера забране скидања средстава са рачуна општине”, каже Милићевић и додаје да ће општина Шамац поднијети и тужбу против Министарства финансија РС да би спријечили даље обустављање исплате јавних прихода.

Извор: СДС

 

blank