blank

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić sa saradnicima posjetio je opštinu Vukosavlje, gdje je razgovarao sa načelnikom ove opštine Borislavom Rakićem.

Izgradnja auto-puteva u budućnosti će znatno promijeniti status opštine Vukosavlja koje će postati perspektivna sredina za ulaganje, ocijenio je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić.

Ćorić je naveo da će ova opština dobiti pomoć institucija Repbulike Srpske u rješavanju obaveza u vezi sa izgradnjom auto-puta Vukosavlje-Rača i auto-puta na Koridoru “Pet ce” kroz ovu opštinu.

“Vukosavlje će biti perspektivna sredina i za izgradnju poslovnih zona uz raskrsnicu auto-puteva, koje će obezbijediti veliki broj radnih mjesta”, rekao je Ćorić.

blank

Ćorić je rekao da je sa načelnikom opštine Vukosavlje Borislavom Rakićem razgovarao i o stanju lokalne putne infrastrukture, čiju izgradnju će kao i do sada podržati Vlada i resorno ministarstvo.

“Vukosavlje kao mala opština ne može sama rješavati nezadovoljstvo građana u mjestu Modrički Lug zbog najavljene eksproprijacije zemljišta i rušenja nekoliko kuća na budućoj trasi auto-puta Vukosavlje-Rača-Beograd”, izjavio je Ćorić.

On je najavio da će sljedeće godine, prema planovima izgradnje auto-puteva, početi radovi na trećoj i četvrtoj fazi auto-puta na Koridoru “Pet ce”, te da su počele pripreme za eksproprijaciju zemljišta na dionici auto-puta od Brčkog do Vukosavlja.

“Na sastanku je bilo riječi i o sanaciji starog mosta na rijeci Bosni i njegovom puštanju u saobraćaj”, rekao je Rakić i dodao da bi se otvaranjem ovog mosta znatno skratila komunikacija između Vukosavlja i Modriče, te Modriče sa naseljima na lijevoj obali Bosne i na Vučijaku.

Rakić je sa Ćorićem posjetio Modrički Lug, naselje u kome bi izgradnja auto-puta prema Bijeljini ugrozila 47 kuća, zbog čega su nedavno građani protestovali, tražeći izmjenu plana parcelacije.

Izvor: vladars.net

 

blank