blank

У Српском културном центру, 25. новембра 2022. године  отворен је четрнаести Сајам рукотворина „Традиција и ја“.

Организатор сајма је Туристичка организација општине Модрича, у сарадњи са општином Модррича. Отварању су присуствовали сарадници начелника општине, излагачи и  гости из Модриче и околине.

Добродошлицу присутнима је пожелила је начелница Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Бојана Курешевић и званично отворила сајам.

„Захвалила бих се свим излагачима који су данас дошли да представе своје стваралаштво. Ово за наш град значи пуно, јер је ово један од начина да очувамо традицију и преносимо је на млађе генерације“, истакла је Бојана Курешевић.

blank

Основни циљ манифестације је подизање старих заната из заборава и преношење на млађе генерације, те стварање етнолошког туристичког производа и повезивање израђивача рукотворина са потенцијалним тржиштем.

blank

blank

Изложба је продајног карактера, могу се видјети ручно израђени производи од вуне, стакла, конца, прућа, дрвета и другог. Учешће на сајму узело је  преко 30 излагача из  Модриче, е, Бијељине, Добоја, Дервенте, Брода и Брчко Дистрикта.

blank

Директор Туристичке организације Модрича Дејан Лазаревић је истакао да ће се у склопу сајма организовати и четири едукативне радионице, намијењене презентацији и очувању традиције.

ПН

blank