blank

U kasarni “Zdravko Čelar” danas su postrojene jedinice inžinjerijskog bataljona i organizovan svečani prijem povodom obilježavanja 1. decembra – Dana oružanih snaga BiH.

Komadant pukovnik Vladimir Bojić istakao je da su u toku ove godine ostvarili vrijedne i zapažene rezultate, a kroz reacionalno planiranje uspješno su realiozovali postavljene zadatke i osigurali plansko i redovno funkcionisanje bataljona.

blank

“Neprekidno smo bili uključeni u izvođenje inžinjerijskih radova širom BiH, angažujući naše resurse kako za potrebe Oružanih snaga BiH tako i za potrebe pomoći civilnim strukturama, posebno kada su u pitanju izgradnja i sanacija puteva”, rekao je Bojić.

blank
Komadant pukovnik Vladimir Bojić, obraćanje

Obilježavanje Dana oružanih snaga BiH u Derventi započelo je juče organizacijom Dan otvorenih vrata u okviru kojih je učenicima derventskih škola i drugim građanima predstavljena oprema, vozila i druga sredstva kojim raspolaže Inžinjerijski bataljon.

Današnjem obilježavanju u ime Gradske uprave prisustvovao je šef Odsjeka boračko-invalidske zaštite Staniša Mikerević, delegacija Policijske stanice i Profesionalne vatrogasno–spasilačke jedinice, osnovnih i srednjih škola, te predstavnici vjerskih zajednica i druge zvanice.

PN

blank