blank

Наредба којом се регулише рад трговинских, угоститељских и других објеката, те о предузимању мјера превентивног дјеловања у циљу спречавања појаве и ширења вируса Covid-19 донесена 19. Марта, остаје на снази до 15. априла ове године, један је од закључака на данашњој сједници Штаба за ванредне ситуације општине Брод.

blank

Штаб је детаљно анализирао рад централног карантина у Змај Јовиној улици у који се упућују сва лица која у Републику Српску долазе преко граничног прелаза Брод, а утврђен је и план активности у смислу обезбјеђења довољног броја кревета, постељине, и других неопходних средстава за несметано функционисање општинског карантина у стонотениској дворани Спортско-културног центра. За управљање овим смјештајним капацитетом одређени су шеф одсјека за послове заштите и спасавање Драго Николић, љекар бродског Дома здравља др Саша Миличић и замјеник командира ПС Брод Миломир Балатуновић.

Јовичић је истакао да ће наредних дана бити поновљена дезинфекција свих јавних површина, улица и установа на подручју Брода. Посебно је скренуо пажњу да је забрањена било каква самоиницијативна достава хране, пакета и друге помоћи лицима којима је она неопходна, мимо надлежних служби, односно Центра за социјални рад који има одређена лица за ове послове.

blank

-Позивам становнике Брода да остану код куће, да се досљедно придржавају свим наложених мјера и препорука надлежних-, поручио је Јовичић и додао да локална управа води бригу о свим становницима Брода.

Извор: Општина Брод

blank