blank

У Мјесној заједници Лугови данас су настављени радови на друштвеном дому од 280 метара квадратних, који се гради од 2016. године захваљујући средствима Српске православне цркве, општине Шамац, мјештана и привредника.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић, који је данас са сарадницима, свештеником и грађевинским одбором обишао радове, истакао је да очекује да се комплетни унутрашњи и спољашњи радови заврше до крсне славе храма Свети Сисоје 19. јула, када је предвиђено и свечано отварање.

До сада је у изградњу друштвеног дома у Луговима утрошено око 100.000 КМ.
“Друштвени дом ће служити свим грађанима мјесне заједнице Лугови који до сада нису имали ниједан објекат како би могли одржавати своје састанке, у којима би могли да се друже. Овај дом ће имати вишенамјенску улогу”, рекао је он.

Милићевић истиче да је ријеч о мјесној заједници која има највећи број породица са малом дјецом, људи који су се доселили са великог броја општина бивше БиХ и засновали поново свој дом.

“Ред је да након 20 година досељавања у мјесној заједници имају друштвени дом гдје ће организовати своје манифестације”, каже Милићевић.

blank
Он додаје да ће друштвени дом користити и за потребе мјесне заједнице Лугови, за невладин сектор и за Српску православну цркву и потребе свих мјештана.
Начелник је рекао да су данас разговарали са грађанима и везано за увођења водоводне мреже на овом подручју.

“У марту ћемо овдје одржати збор грађана. Ако интересовање буде веће од 60 одсто домаћинстава за увођење водоводне мреже, у сарадњи са грађанима општина Шамац током ове године би почела са радовима на увођењу водоводне мреже у Луговима”, каже Милићевић.

blank
Мјештанин Лугова избјегао из Горње Зелиње код Градачца нашао је своје мјесто са породицом у Луговима каже да им свака нова зграда која се изгради пуно значи, а поготово друштвени дом  који има је неопходан за обиљежавање значајних манифестација.

У Луговима живи 110 домаћинстава са 120 дјеце узраста до средње школе.

Ово је једна од мјесних заједница са највише дјеце.

Светлана Павловић

blank