blank

Начелник општине Јовица Радуловић, уприличио је данас, 22. фебруара 2023. године пријем за Недељка Божића из Модриче, припадника специјалне екипе оспособљене за помоћ у санирању штете од природних катастрофа Републичке управе цивилне заштите.

Храбра екипа од 30 чланова Цивилне заштите, међу којима је био и Недељко, учествовала је у акцији тражења и спашавања преживјелих, након разорног земљотреса који је недавно погодио Турску и Сирију.

Спасиоци из Српске једанаест дана су у Турској трагали за преживјелима, а успјели су спасити једанаестогодишњу  дјевојчицу испод рушевина у Кахраманмарашу, чија је комплетна породица настрадала.

blank

Начелник се захвалио Недељку што је храбро, несебично и достојанствено представио Модричу и Републику Српску у веома тешкој ситуацији, уручио му захвалницу, те рекао: „Зажелио сам да оваквих и сличних немилих догађаја не буде у будућности, да Недељко и његов тим  имају што мање посла. Показали су током боравка у Турској да имамо обучене људе, који су спремни да одговоре на изазове каква је била ова природна катастрофа.“

blank

Недељко се захвалио начелнику на подршци и пријему и изјавио: „Одрадили смо посао за који смо послани и колико је било у нашој моћи помогли народу Турске. Драго ми је што се нико од екипе није повриједио и што смо се живи и здрави вратили својим породицама. Моменти које смо тамо преживјели је тешко описати ријечима. Мијешале су се емоције, страх, жаљење. Најмање смо мислили о својим животима када смо спашавали дјевојчицу која је 152 сата провела под рушевинама. Гледали смо само да је не повриједимо приликом извлачења. Два метра од ње налазила се  мртва мајка.“

Извор: Општина Модрича 

 

blank