blank

Начелник општине Брод Илија Јовичић изјавио је данас да у Броду нема заражених вирусом корона, док је у кућној изолацији 76 лица. Истакао је да локална управа проводи низ мјера на спречавању могуће појаве и ширења корона вируса.

blank

Јовичић је навео да је, осим у школама, обустављен рад дјечијег обданишта, Народне библиотеке и спортског центра, док је у општинској управи рад са странкама ограничен од 7 до 12 часова, а дио општинских службеника задатке извршава од куће. Навео је да су на улазима свих јавним установа постављена дезинфекциона средства која запослени и странке морају користити. Начелник је истакао да Брођани поштују наредбе надлежних институција, а службеници полиције пружају подршку досљедном провођењу наредби.

Према његовим ријечима, трговине су добро снабдјевене робама широке потрошње, прехрамбеним артиклима и средствима за хигијену, а инспекцијске службе прате тржиште и евентуално недозвољено повећање цијена.

-Испоштовали смо све препоруке Министарства здравља Републике Српске, извршена је дезинфекција свих јавних објеката и површина, царинског терминала, граничног прелаза, аутобуске станице, камионског стајалишта, а опране су и све градске улице. Наредбом општинског штаба за ванредне ситуације, која је превентивно-репресивног карактера, забрањен је рад угоститељским објектима, ноћним клубовима, свадбеним салонима, дјечијим играоницама, фитнес центрима и објектима сличне намјене, док је сваким даном од 6 до 18 часова ограничен рад угоститељским објектима, изузев угоститељских објеката у оквиру дјелатности смјештаја њихових гостију.

Рад је ограничен и угоститељским објектима на бензинским пумпама, тржним центрима, трговинским радњама, укључујући занатско-трговинске радње, тржне центре и трговинске радње на бензинским пумпама, те пекарским радњама осим у дијелу производње-, прецизирао је Јовичић те додао да је недјељом забрањен рад свим трговинским радњама и тржним центрима, градској пијаци и трговинским радњама на градској пијаци, те трговинским радњама на бензинским пумпама, осим продаје нафтних деривата. Наредбом је наложено апотекама да набаве довољне количине средстава за дезинфекцију, као и одређену количину заштитних средстава, маски, рукавица и сл.

Поред овога, Јовичић је напоменуо да су на снази строге мјере у смислу одржавања опште хигијене, одржавања обавезног размака лица приликом послуживања у радњама и другим јавним мјестима.

-Мјере које доносе надлежне институције се морају поштовати, апелујемо на грађане да буду одговорни и поступају по датим инструкцијама, а све у циљу заштите здравља и спречавања појаве и ширења вируса-, рекао је Јовичић.

Општина Брод

blank