blank

Начелник општине Модрича Јовица Радуловић био је домаћин састанка на којем је угостио начелника Брода Зорана Видића и начелника Шамца Ђорђа Милићевића.

Три начелника разговарали су о међуопштинској сарадњи, бројним локалним темама, политичким приликама и могућностима за наредни период, те о одржаним Општим изборима у БиХ, гдје је у овим општинама Српска демократска странка има добар изборни резултат.

Начелници су сложни у оцјени да постоји простор за још бољу међуопштинску сарадњу, али и значајније политичко дјеловање на простору Посавине, све са циљем стварања што бољих услова за живот и рад становништва, те развијања привреде и отварања нових радних мјеста.

blank blank

У Изборној јединици 4 Српска демократска странка ( којој припадају начелници)  је на нивоу гласова за Народну скупштину Републике Српске, према утврђеним резултатима ЦИК БиХ, добио највише гласова, и то 9.052 гласа,  и освојио два посланичка мандата.

Посланички мандат освојили су Тамара Евђић из Модриче и Перо Ђурић из Дервенте.

Значајан број гласова, односно највише у општинама Брод, Шамац и Модрича имала је заједнички кандидат за предсједника Републике Српске Јелена Тривић.

За ниво Парламентарне скупштине БиХ СДС је друга по снази политичка партија по броју освојених гласова, и једним освојеним мандатом.

ПН

blank