blank

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић уприличио је пријем за ученике генерације, једног средњошколца и четири основца, које је наградио са по 200 КМ, те за пет вуковаца, који су добили по 100 КМ.

blank

Ученици генерације основних школа су Марко Пупчевић, Јована Симићевић, Владан Пољић и Ненад Остојић, те ученик генерације из Средњошколског центра “Никола Тесла” Анкица Шавија.

Милићевић је истакао да су ови ђаци промотери општине Шамац и да је знање оно што им нико не може узети, те им је пожелио срећу у даљем школовању и честитао за остварене резултате.

„Ово је још једна генерација најбољих који су током свог деветогодишњег, односно четверогодишњег школовања дали највише, а који ће наставити своје школовање. Основци настављају школовање у Шамцу, а средњошколци на факултетима. Општина Шамац ће стати иза њих и за оне који уписују факултете кроз Јавни позив о стипендирању који ће бити расписан у септембру мјесецу трудићемо се да финансијска средства буду нешто већа за те намјене“, каже Милићевић.

blank

Ученик генерације у Средњошколском центру “Никола Тесла” Анкица Шавија, која је у овом центру завршила економску школу и уписује Економски факултет у Брчком, истакла је да је уложила много труда, али да се на крају све исплатило.

Ученик генерације у Основној школи “Шамац” Марко Пупчевић рекао је да му је част бити на пријему јер схвата да је то подршка најбољим, а планира да упише општу гимназију у Шамцу.

Пријему су присуствовали предсједник Скупштине општине Симо Варадиновић и начелник Службе за друштвене дјелатности и послове цивилне заштите Мишо Дервенић.

Светлана Павловић

blank