blank

На расписани јавни конкурс на тему „ Код куће остани, животе одбрани“, у смислу и циљу доприноса пјесничких и књижевних стваралаца стварној борби против немилосрдне пандемије корона вируса достављено је више од 20 радова пјесника из Републике Српске, Федерације БиХ, Словеније и Србије. 

Конкурс остаје отворен за сво вријеме трајања ванредне ситуације у Републици Српској.

Након званичне објаве престанка угрожености живота до сада незамисливо опасним вирусом и одмах по стицању услова Српски књижевни клуб ”Вихор” из Дервенте ће све пристигле радове/пјесме уобличити у Зборник и исти на дар доставити и свим ауторима који су послали свој рад.

На овај начин Клуб и учесници конкурса настоје да оставе писани траг на једно вријеме, односно појаву вируса корона и утицаја на свакодневни живот и рад.

Пјесма коју аутор доставља треба да буде написана ћириличним писмом, фонтом Times New Roman, величине фонта 12, да садржи до 28 стихова, те да буде потписана пуним именом и презименом аутора, са обавезним навођењем датума рођења, адресе становања, броја контакт телефона и e-mail адресе.

Право учешћа имају сви ствараоци са подручја Дервенте, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Србије и свих других држава свијета, достављањем радова електронском поштом:  skkvihorderventa@gmail.com

Два значајна имена у књижевном стваралаштву Републике Српске већ су прихватила да након завршетка трајања расписаног конкурса дају свој допринос кроз достављање предговора и рецензије сабраног књижевног материјала на задану тему.

СрКК“Вихор“ Дервента

 

blank