blank

Код спомен обиљежја у Новом Полоју данас је служен парастос за осам бораца Војске Републике Српске из овог насеља, који су животе уградили у темеље Републике Српске у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.

Нека Господ услиши наше молитве за  покој душа оних који су своје животе дали за Републику Српску, јер су њихови животи темељ онога што данас имамо, а то су мир и отаџбина Република Српска, рекао је након молитвеног помена свештеник Жељко Теофиловић.

blank

-Сабрали смо се да молитвама благодарности Господу захвалимо за све што чини у нашим животима и упутимо молитве за наше потребе у овоземаљском животу.  Наш крајњи циљ је да будемо добри људи и честити хришћани који ће својим дјелима заслужити вјечни живот. Зато на овај велики празник, поклонимо се светим апостолима да нам они, који су проповједали вјеру и живот жртвовали за Христа,  буду милотвеници и узор у нашим животима-, поручио је Теофиловић

Предсједник предсједништва Борачке оранизације Брод Зоран Видић, подсјетио је да су спомен обиљежје у овом насељу изградиле породице погинулих које сваког Павловдана организују молитвено сјећање на своје најмилије сроднике погинуле у протеклом рату.

blank

-Борачка организација је изградила спомен обиљежја у свим бродским мјесним заједницама, а ово је примјер слоге мјештана који с дужним поштовањем његују сјећање на јунаке који су највредније што су имали дали за одбрану свог народа и вјековних огњишта-, рекао је Видић.

blank

Након молитвеног помена, којег су служили служили свештеници Жељко Теофиловић и Мирослав Живковић, вијенце на спомен обиљежје, поред породица погинулих бораца, родбине и мјештана Новог Полоја,  положили су представници општине Брод, општинске и мјесне организације бораца, политичких станака и удружења.

Д.И./Радио Брод

blank