blank

У Српском културном центру, 25.  новембра 2021. године  отворен је тринаести Сајам рукотворина „Традиција и ја“ и трајаће два дана . Организатор сајма је Туристичка организација општине Модрича. Отварању Сајма  присуствовали су начелник општине Јовица Радуловић  са сарадницима, излагачи и  гости из Модриче и околине.

Добродошлицу присутнима је пожелио начелник општине Јовица Радуловић и званично отворио Сајам.

blank

„Велика је част присуствовати данашњем догађају. Ово је доказ да се сјећамо наше традиције и обичаја. Захвалан сам свим гостима, а посебно оним ван подручја општине Модрича који су дошли да увеличају сајам. Доказали смо да смо град добрих домаћина. Присјетили смо се и оних који нису више са нама, а учествовали су на овој манифестацији. У сусрет предстојећим празницима организоваћемо низ догађаја, који до сада нису приређивани у Модричи, како би бар мало уљепшали ово вријеме, које није баш похвално због пандемије вируса корона“, истакао је начелник Радуловић.

Директорица Туристичке организације Модрича Дариа Видаковић је истакла да је основни циљ манифестације подизање старих заната из заборава и преношење на млађе генерације, те стварање етнолошког туристичког производа и повезивање израђивача рукотворина са потенцијалним тржиштем.

blank

Изложба је продајног карактера, могу се видјети ручно израђени производи од вуне, стакла, конца, прућа, дрвета и другог. Учешће на сајму узело је  38 излагача из  Модриче, Бања Луке, Бијељине, Приједора, Прњавора, Добоја, Дервенте и Шамца.

blank

У склопу манифестације 26. новембра 2021. године  одржаће се концерт Етно групе „Ива“ .

Извор: Општина Модрича 

 

blank