blank

Синоћ и рано јутрос општину Брод је захватило олујно невријеме које је направило велику материјалну штету. Од синоћ на терену су били ватрогасци и хитна помоћ. Вјетар је ломио и чупао из коријена дрвеће, откривао кровове зграда и кућа, и направио штету на монтажним објектима и аутомобилима.

blank

Начелник општине Брод Зоран Видић синоћ се обратио Брођанима на својој службеној фејсбук страници: „Катастрофално олујно невријеме које је погодило нашу општину проузроковало је огромну материјалну штету коју тек треба да утврдимо. Према информацијама има и повријеђених, те вас молим за даљи опрез у току ноћи, јер је то у овом тренутку најважније.

Расположиве службе су на терену и покушавају да оспособе путне правце како на подручју града тако и на селима, те вас молим за стрпљење. Посебна захвалност грађанима који су се укључили у чишћење путних праваца.“

blank

Рано јутрос у 3.30 почео је поново нешто слабији олујни вјетар са кишом што је направило додатно штету од кишних наноса на већ оштећеним објектима. Како Радиотелевизија РС преноси, синоћње невријеме је захватило Козарску Дубицу, регију Кнежпоља и Костајницу, Добој, Брод, Модричу и Теслић, и наставило према Србији.

Јутрос је у Броду настављено рашчишћавање првенствено путних праваца. На терену су радници комуналног предузећа, цивилна заштита и ватрогасци. Пријава свих врста штете на број телефона 053/612-100.

Извор: Општина Брод 

blank