blank
Данас је у Дубровнику отворена тродневна регионална конференција, чији је циљ промоција резултата BFC SEE програма и локалних самоуправа, које су испуниле услове за стицање сертификата локалних самоуправа са повољним пословним окружењем.
 
На конференцији “Core Days 2022″ – Partnership for Competitive Region” , сертификат је добило 30 локалних самоуправа из Хрватске, Црне Горе, Србије, Федерације БиХ и Републике Српске, између којих је и општина Модрича.
 
blank
Општина Модрича је успјешно завршила процес за добијање БФЦ сертификата, који је данас уручен начелнику општине господину Јовици Радуловићу, чиме се наша локална заједница показала као мјесто са повољним пословним окружењем у југоисточној Европи.
 
Конференцију организује NALED, у својству Регионалног секретаријата BFC SEE мреже и Њемачка организација за међународну сарадњу (GIZ ORF), у сарадњи с осталим партнерима из BFC SEE мреже. Сертификате је додијелила Регионална мрежа за повољно пословно окружење у југоисточној Европи, која окупља више од 20 партнерских организација из Хрватске, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Црне Горе и Србије, а на догађају је озваничено и проширење ове платформе на Албанију и тзв. Косово.
 
blank
 
БФЦ је јединствен програм за мјерење и унапређење пословног окружења и инвестиција на локалном нивоу. Градовима и општинама даје јасне смјернице за стварање повољног пословног окружења и увођење међународних стандарда ефикасности и транспарентности локалне администрације у складу са принципима доброг управљања. За привреднике и потенцијалне инвеститоре, чињеница да локална самоуправа посједује овај сертификат значи да се могу ослонити на стабилно и предвидљиво пословно окружење.
 
blank
 
Поред свечане церемоније уручивања сертификата представницима локалних самоуправа у оквиру конференције организовани суи панели на различите теме.
 
 
Извор: Општина Модрича- Званична страница општинске управе 

 

 
blank