blank

Начелник општине Брод, Зоран Видић, данас је потписао уговоре са 17 приправника, са завршеном високом стручном спремом, који ће свој приправнички стаж одрадити у општинској администрацији и јавним установама.

Током наредних годину дана, млади приправници биће оспособљени за полагање државног испита као и самосталан рад у струци, рекао је начелник општине Зоран Видић.

blank

-Потписивање уговора заправо је финализација процеса конкурса и пружање шансе младим људима да испуне неопходан услов и одраде приправнички стаж, како би полагали државни испит, те стекли услове да конкуришу и запосле се на радним мјестима за која су се школовали. Мислим да је то дужност сваке општинске администрације -, рекао је Видић те додао да ће општинска управа у наредном периоду потписивати уговоре о пословно – техничкој сарадњи са осталим субјектима и свакако да ће један дио приправничког стажа одрађивати у другим институцијама већ према својој стручној спреми.

Оно што је интересантно јесте да је међу 17 приправника који су данас потписали уговор о једногодишњем приправничком стажу и 3 дипломирана инжењера пољопривреде, што свакако показује да млади мијењају свој однос према пољопривредној производњи, рекао је Видић.

Горан Бановић један је од 3 дипломирана пољопривредна инжењера, који је рекао да му је драго што је добио прилику да одради приправнички стаж, али и због подршке локалне управе младим људима.

blank

Бановић је рекао да млади у посљедње вријеме показују све више интересовања за пољопривредну производњу, односно производњу хране, што је опет за подручје гдје живимо сасвим очекивано јер Посавина и јесте наша будућност.

Љиљана Жарић завршила је факултет пословне економије у Новом Саду и већ девет мјесеци волонтира у општинској администрацији, каже прошла је нека од одјељења и научила доста. Она је члан и Омладинске банке Брод гдје је увидјела могућности да млади испоље и реализују своје идеје.

В.Г.

blank