blank

 

  • Поступајући према Закључку Републичког штаба за ванредне ситуације Општински штаб за ванредне ситуације обезбједио је адекватан простор за смјештај лица за која се утврди да поступају супротно мјерама кућне изолације, односно карантина. Смјештај је обезбеђен у ЈУ Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ Дервента и то капацитета 10 кревета са могућношћу проширења до 50 кревета, затим у објекту Терапијска заједница „Извор“ 30 креветаи довољно капацитета за евентуално болничко збрињавање.
  • На основу Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о јавном објављивању података о лицима, за које се утврди да не поступају у складу са изреченим мјерама кућне изолације, односно карантина, обавјештавамо јавност да су на подручју општине Дервента новчано санкционисана четири лица. Лице иницијала Ш.З. санкционисано је са 100 КМ, а лица иницијала М.Б, Е.Г. и М.Е.С. са по 1.100 КМ.
  • Штаб поздравља опредјељење највећег броја становника Дервенте да поштује препоручене мјере изолације и заштите и истовремено упозорава све који крше одредбе да ће контролни органи бити немилосрдни и ригорозни према онима који се оглуше о прописане мјере.
  • На основу указане потребе Општина Дервента обезбедиће средства за набавку три респиратора на наше суграђане. Претпостављена вриједност три оваква апарата је око 100.000 евра. Чињеница је да се у ово кризно вријеме привредници суочавају са озбиљним изазовима у смислу одржавања производње и обезбеђивања средстава за исплату зарада запосленим радницима, као и да би прикупљање средстава трајало извјесно вријеме, начелник Општине Дервента Милорад Симић донио је одлуку да три респиратора буду набављена и плаћена средствима из буџета Општине Дервента.
  • Донације привредника који имају могућност да се укључе у акцију набавке респиратора и других средстава неопходних за рад здравствених радника свакако су добро дошле и позивамо их да се јаве у Штаб за ванредне ситуације. Такође, Штаб се захваљује свим привредницима који су до сада подржали набавку опреме и средстава за здравствене раднике.                                                                                  

  КОМАНДАНТ ШТАБА

                                                                                                       Милорад Симић

blank