Организовано дружење пензионера у Ријечанима

0
38
blank
blank

Удружење пензионера општине Модрича, организовало је данас, 23. септембра дружење за око 400 пензионера са подручја локалне заједнице, у Спортско-рекреативном центру Ријечани.

Дружење је организовано поводом Дана пензионера општине Модрича, а на иницијативу начелника општине Јовице Радуловића, након четири године прекида, због пандемије вируса корона.

blank

Циљ окупљања је дружење, размјена искустава међу пензионерима, те побољшање рада Удружења.

blank

„Драго ми је што смо се данас окупили у великом броју, да у здрављу и дором расположењу обиљежимо Дан пензионера наше општине. Општина Модрича редовно измирује своје обавезе и из буџета дозначује средства Удружењу. Посебно ме радује што смо ове године, на моју иницијативу, почели рјешавати дугогодишњи проблем смјештаја Дома пензионера, чији је садашњи објекат у рушевном стању. Успјели смо да кроз пројекат јавног-приватног партнерства омогућимо изградњу новог објекта, вриједности преко 500.000 КМ“, истакао је начелник.

blank

Предсједник Удружења Ђорђе Нијемчевић се захвалио руководству општине на иницијативи и  помоћи у организацији дружења, као и на доброј сарадњи и разумијевању, без које Удружење неби могло функционисати.

На подручју општине Модрича има око 3.200 пензионера, од којих су 2.400 чланови Удружења.

Извор: Општина Модрича 

blank