DA STANKO LAKŠE DOLAZI DO LJEKARA

0
135
blank
blank

Stanko Seferović /64/ iz derventskog sela Bukovica Mala, koji živi u stambenom kontejneru boluje četiri godine od gangrene, a za liječenje, operaciju kuka i odlazak do zdravstvenih ustanova potrebna mu je novčana pomoć dobrih ljudi.

Seferović, koji je prije bolesti radio građevinske poslove i tako obezbjeđivao novac za egzistenciju, sada živi od 190 KM socijalne pomoći i pomoći dobrih ljudi.

blank

On kaže da je gangrenu dobio 2019. godini i da je bio u bolnici više od dva mjeseca gdje je imao i operaciju.

“Od tada moram svaki mjesec da idem do Doma zdravlja kako bi mi promijenili kateter”, ističe Seferović, dodajući da mu je najveći problem prevoz do prve zdravstvene ustanove, posebno zimi, ili kada je kišno vrijeme.

Prošle godine slomio je nogu, a zahvaljujući ljudima iz Broda, boravio je u Domu za starija lica na oporavku, te sada hoda pomoću štaka.

“Sada koristim lijekove za pritisak, srce, i protiv zgrušavanja krvi. Nakon što kupim sve, ostane mi 30 KM ili manje za hranu”, priča Seferović.

Direktor Centra za socijalni rad Derventa Maja Popović ističe da Seferović ostvaruje prava koja mu po zakonu pripadaju i da je ranije dobio stambeni kontejner od ovog centra, u kojem sada boravi.

“On ako hoće trajno rješenje, mi možemo da mu ponudimo smještaj u ustanovi socijalne zaštite, a treba da se javi ili izjasni da to želi. Ako mu treba jednokratna pomoć, može da nas nazove ili da dođe. Za sada nam se nije obraćao”, kaže Popovićeva.

Ona je navela da će Seferović dobiti i pomoć od 475 KM od Vlade Republike Srpske.

blank

Davor Bardak iz Broda Stanka Seferovića upoznao je 2020. godine i od tada ga redovno obilazi i pomaže, a kako kaže, Seferoviću je najveća pomoć potrebna oko prevoza do zdravstvene ustanove.

“On je udaljen od prve zdravstvene ustanove i potreban je novca za prevoz. Najbolje bi bilo da bude bliže Domu zdravlja ili da se olakša prevoz do Dervente, ili kućne posjete u dane kada je potrebno promjena katetara”, navodi Bardak.

Svi koji žele da Seferoviću olakšaju život i da pomognu njegovo liječenje, najviše odlaske do zdravstvenih ustanova i operaciju kuka, to mogu da učine uplatom novca kod Atos banke na ime Stanko Seferović, na broj žiro-računa 5675-7059-0007-7903.

PN

blank