blank

У Дервенти је свечано отворен новосаграђени дио објекта предшколске установе “Трол”, укупне вриједности грађевинских радова и набављене опреме 570.000 КМ, а доградња је средствима Владе Републике Српске финансирана у износу од 400.000 марака.

blank

Начелник Одјељења за предшколско васпитање и образовање у Министарству просвјете и културе Републике Српске Наташа Цвијановић истакла је да је у Дервенти данас лијеп догађај, јер се проширују капацитети за област предшколског васпитања и образовања.

“Влада Републике Српске је за пројекат издвојила 400.000 КМ, и то је показатељ да је Влада опредјељена да се у области предшколског васпитања и образовања улаже, са циљем да се повећа проценат обухвата дјеце”, у изјави новинарима рекала је Цвијановићева.

Она је са начелником општине Дервента Милорадом Симићем, директором Установе “Трол” Горданом Симић и малишанима отворила новосаграђени дио објеката.

Начелник Симић је изразио задовољство што је завршена реализација пројекта изградње и опремања нових капацитета Установе “Трол”.

“Велико је задовољство када посао радите за младе нараштаје. Влада Републике Српске уложила је 400.000 КМ, кроз реализацију пројекта Инвестиционо-развојне банке Републике Српске уложено је 93.000, а учешће општине је 80.000 КМ. У изградњу и опремање уложено је укупно око 570.000 КМ”, рекао је Симић.

Директор Установе “Трол” Гордана Симић истакла је да је површина изграђеног објекта око 500 метара квадратних и сада су створени услови за боравак 100 дјеце.

“Проширењем капацитета ту су и нова радна мјеста за шест васпитача, једног асистента у настави и два помоћна радника. Смјештамо двије мјешовите васпитне групе и једну мјешовиту јасличку групу”, навела је Симићева.

Цијена боравка малишана у Установи “Трол” је 150 КМ мјесечно, за друго дијете родитељи плаћају половину износа, док за треће дијете родитељи не плаћају накнаду. 

Посавске новости 

blank