Отворена „Зимска чаролија на ушћу“

0
85
blank
blank

Више стотина Шамчана и становника сусједних општина окупило се синоћ на градском тргу у Шамцу на отварању традиционалне, седме по реду “Зимске чаролије на ушћу”.

На окићеном тргу уз празнични амбијент посјетиоци су имали прилику да обиђу 15 сајамских кућица и штандова на којима су изложени различити садржаји изложбено-продајног карактера, сувенири, домаћи производи, рукотворине, угоститељи су многе обрадовали куваним вином.

Манифестацију је организована под покровитељством начелника општине Шамац, а све у сарадњи са Општином Шамац и Центром за културу. Зимску чаролију на ушћу отворио је начелник општине Ђорђе Милићевић који је рекао да је “Зимска чаролија” прилика да грађани заједно проведу дане чаролије уз бројна културно-умјетничка друштва, угоститеље, бендове.

blank

“Ово је прилика да покажемо шта имамо у Шамцу, да се дружимо и будемо заједно”, рекао је Милићевић, те позвао грађане да се вечерас проведу уз “Lapsus bend”, а Међународну Нову годину уз “Trio bend”.

Он је додао да седму годину заредом Шамац има и најдужу традицију чаролије у Републици Српској, одмах послије Бања Луке.

„Ово је прилика да од оног најмлађег до најстаријег становника,  покажемо шта имамо у Шамцу, да се дружимо и будемо заједно“, каже Милићевић честитајући вјерницима католичке вјероисповјести Божићне празнике и позвајући све људе добре воље, Шамчане и становнике околних мијеста  да дођу у Шамац и дочекају празнике заједно.

blank

Директор ЈУ „Центар за културу“, Миланка Благојевић рекла је да ће посјетиоци имати прилику да уживају у разноврсном програму који су, како каже, конципирани да задовоље све укусе.

Она је истакла да ће у петак, 29. децембра, бити организована традиционална Дјечја Нова година гдје ће малишанима бесплатно бити подијељени пакетићи које ће донијети Дјед Мраз на мотору уз пратњу моториста Мото-клуба “Viking”.

blank

Благојевићева је рекла да ће 4. јануара у сусрет Божичу бити организовани „Гастро сусрети“ гдје ће грађани имати прилику уз звуке тамбураша да уживају у празничном амбијенту.

Према њеним ријечима, у току трајања чаролије у Обудовцу у Дому “Милан Јелић” биће одиграна и представа позоришта “Маслачак” из Бијељине.

“Зимска чаролија на ушћу” трајаће до 4. јануара 2024. године.

Светлана Павловић

blank