blank

 Самостална изложба Горана Бијелића из Добоја отворена је вечерас у Галерији Центра за културу у Дервенти, а посјетиовци ће моћи да је погледају погледају до 4. августа.

blank

„ Представљам се са 20 радова техника акрилика на платну, мотиви су пејзажи, антипејзажи, нешто од мртве природе. Ово је трећа изложба у једном мјесецу, а имао сам у Добоју и Теслићу, била је једна колонија у Кожухама“, у изјави новинарима рекао је Бијелић.

Он се захвалио Центру за културу Дервента и директору Јеленку Живковићу, који је и изложбу свечано прогалсио отвореном.

„Колективних изложби имам вечи број, а ово је друга изложба у Дервенти.Од првих школских клупа бавим се сликарством, да уочавам свијет у боји. А радим и живописање“,  додао је Бијелић.

blank
Бијелић је рођен 1984. године у Добоју, а од раног дјетињства волио је да црта и открива тајне боја. Бави се сликарством, иконописом и вајарством.

Сликарство је учио од професора Бранислава Вишта, који је током школовања открио његов таленат.

blank

blank

blank

Утицај на Гораново ликовно стваралаштво имао је и академски сликар Саво Петковић, који му је дао одређене смјернице у колориту, перспективи и једноставнијем начину изражавања у простору.

Учесник је више ликовних колонија, од којих су неке: Саборовање “Какмуж-Озрен”, “Патковача”, “Карановац”, “Котроманићево” и “Кожухе”.

Његова слика “Зимски пејзаж” у Аустралији је 2014. године освојила прво мјесто.

Један је од чланова умјетничке групе из Добоја “Три сликара”. 

Посавске новости 

 

blank