blank

Удружење пензионера Шамац је организовало традиционалну трећу по реду  прославу Међународног дана жена – Осмог марта, уз богат културно-забавни програм, а чланицама су, осим цвијећа, додијељене и бесплатне томболе.

Начелник општине Ђорђе Милићевић, који је са начелником општинске Службе за друштвене дјелатности и послове цивилне заштите Мишом Дервенићем пензионеркама подијелио цвијеће.

blank

Он је пожелио свим пензионеркама сретан Осми март, те поручио да су жене стуб породице.

Милићевић каже да имају добру сарадњу са Удружењем пензионера, али да те сарадње не би било да нема квалитетног рада Удружења.

Он је пожелио свим пензионеркама сретан Осми март, а и свим женама које су свој живот дале за своје породице.

blank

“Није само Осми март дан прославе дана жена, оне су свјетлост овог друштва и није само ово дан када то треба славити”, навео је Милићевић.

blank

Предсједник Удружења пензионера Љубомир Чордашевић рекао је да се на славље одазвало више од 70 пензионерки, те да је ово дружење постало традиционално и увертира за већа дружења која су у плану за ову годину.

“Од укупно 2.400 пензионера на шамачком подручју пола су жене, што је знак да су оне данас у бољем положају него прије. Жене се данас бирају на све функције”, навео је Чордашевић, те додао да је данашњу прославу помогла Општина и да су обезбиједили томболе заједно са спонзорима и општином Шамац.

Светлана Павловић

blank