blank
Платформа ”АgroLife”, софтвер за дигитално управљање пољопривредним земљиштем који за циљ има унапређење производње, начин коришћења и погодности, представљена је данас бродским пољопривредницима.
 
Како руководилац Центра за макроекономију и унапређење пословања у Привредној комори Републике Српске Оливера Радић појаснила је да платформа нуди сет могућности којима се пољопривредницима олакшава процес производње, кроз планирање и контролу производње, оптимизацију трошкова, дигиталну књигу поља, прецизну временску прогнозу до благовременог уочавања критичних ситуација. С друге стране, корист за локалну управу огледа се кроз аутоматизовано управљање, преглед и обраду података неопходних за квалитетно управљање земљиштем, као и праћење промјена насталих на парцелама, а могуће је располагати подацима о врсти и структури укупне пољопривредне производње на територији општине.
blank
 
Употреба ове платформе омогућена је у оквиру develoPPP.de пројекта ”Дигитализација општинског управљања земљиштем” коју проводе компанија TeleGroup и ГИЗ у име њемачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој уз подршку Регионалне мреже за повољно пословно окружење БФЦ СЕЕ.
 
Општине Брод и Србац, те градови Требиње и Приједор прве су локалне заједнице у Републици Српској које ће користи јединствену пољопривредну платформу – AgroLife софтвер.
 
Извор: Општина Брод 
 
 
blank