blank

Добитник Великогоспојинске повеље са златним грбом Општине Дервента  у 2020. години је предузеће “Металац МБМ”, одлучили су данас одборници локалне скупштине. 

Признање се додијељује као  највиши облик јавног признања у општини Дервента, поводом 28. Августа- Дана општине Дервента. 

blank

У образложењу усвојене Одлуке је наведено да се Великогоспојинска повеља са златним грбом Општине, додјељује због континуираног и изузетног доприноса у резултатима привређивања, увођења и освајања нових технологија и техничких унапређења, рационализације процеса производње, које својим заједништвом, радом и резултатима рада обезбјеђује припадницима колектива задовољство и сигурност за будућност, те због изузетног доприноса у хуманитарним и добровољним акцијама на подручју општине Дервента.

Захвалнице Општине биће додијељена Савку Пећићу- Песи,  дипломираном инжењеру техничких наука у пензији, због изузетног доприноса  у  разним сферама друштвеног живота општине Дервента, којима се бавио професионално или као заљубљеник, а посебно због његовог културног и духовног стваралаштва, по којем је препознатљив широм Републике Српске, али и у региону. 

Захвалнице ће бити додијељена и Славојки Миоданић, медицинској сестри из Дервенте, због дугогодишњег континуираног стручног рада у служби хитне помоћи, несебичног пожртвовања у спашавању људских живота и помагања болесним и немоћним лицима и изван службе.

Признања ће добитницима бити уручена на Свечаној сједници Скупштине општине 28. Августа. 

 

blank