blank

У Дервенти је данас започела подјела 250 пакета основних животних намирница за социјалано угрожена лица чији су донатори Влада Републике Српске, Црвени крст  и супермаркети “Ђурић” из Добоја.

blank

Директор Центра за социјални рад Дервента Маја Поповић је истакла да је данас почела подјела прехрамбено- хигијенских пакета које је обезбиједио премијер Владе Републике Српске Радован Вишковић.

blank

“То су пакети за најугроиженије станвништво општине,  за лица у стању социјалне потребе, односно примаоце сталне новчане помоћи . То је списак који има Центар за социјални рад  и Црвени крст,  и осим  сталне новчне помоћи, такође су обухваћена лица материјално необезбијеђена, који нису директно корисници Центра. У овом момоменту хоће задовољити потребе лица на терену“, истакла је Поповићева.

Од Владе Републике Српске донирано је 130 пакета преко Центра за социјални рад,  20 пакета је обезбиједио Црвени крст, а 100 је донирала компаније „Ђурић“ из Добоја.

Уз помоћ Општинске организације Црвеног крста и волонтера ови пакети су стигли на праве адресе.

Смиља Инђић, која је добила један од пакета помоћи, каже да јој је помоћ итекако добродошла, јер пензија коју прима није довољна само за лијекове.

“Помаже ми Црвени крст, помажу комшије, сналазим се како знам и умијем”, истиче  Инђићева, која у трошној кући у којој борави нема електричне енергије.

Пакет је добила је и четворочлана породица Грдановић у којој нико није запослен.

“У ово вријеме, када влада пандемија и у страху од болести свака помоћ значи много.  Тешка су времена, хвала свима који су помажу, каже  Драгана Грдановић.

blank

Секретар општинске организације Црвеног крста Радислав Кујунџић захвалио је свима који су учествовали у акцији подјеле помоћи суграђанима.

“Због ситуације која влада ми нисмо били у могућности да проведемо традиционалну акцију прикупљана помоћи, која много значи нашим суграђанима“, рекао је Кујунџић.

blank

Републичка управа цивилне заштите расподијелила је дониране мадраце компаније „Мој сан“ од чега је Дервенти прослијеђено 30 комада.

Мадраци, за које је превоз обезбиједила компанија „Фрукта трејд“, тренутно су смјештени у Ватрогасни дом. 

Посавске новости 

blank