blank

Српско просвјетно и културно друштво ”Просвјета” Општински одбор Дервента је почетком марта мјесеца ове године расписало Конкурс за избор најљепших рукописа ћириличног писма у 2020. години, са нагласком да право учешћа имају сви ученици деветогодишњих и средњих школа као и сви грађани Дервенте, Републике Српске, БиХ, Србије и других држава.

У ситуацији која се у међувремену појавила, а везана је за пандемију корона вируса и слиједом сигурносне ситуације и за привремени престанак рада свих школских установа и прекид уобичајених комуникација, Општински одбор СПКД ”Просвјета” Дервента са стварним задовољством истиче да се на Конкурс до сада пријавило и своје рукописне радове на тему ”Васкрс” доставило близу тридесет заинтересованих учесника. Посебно треба истакнути ентузијазам и вољу ученика из осмогодишњих школа са подручја Добоја, а достављени су и радови из Пелагићева, Новог Сада и Зрењанина. До сада није достављен ни један рад са подручја општине Дервента.

blank

Конкурс остаје отворен до 10. априла 2020. године.

О избору најљепших рукописа ћириличног писма у 2020. години, као и о термину и мјесту додјеле награда, сви учесници, сви награђени и сви грађани биће благовремено обавијештени на најпогоднији начин.

Општински одбор СПКД ”Просвјета” Дервента захваљује свима који су у овим неуобичајено тешким временима до сада узели учешће на Конкурсу показавши да воле и цијене ћирилично писмо.

 

за СПКД ”Просвјета” ОО  Дервента

Милорад Мишо Ђурђевић

            Дервента, 01.04.2020. године

blank