blank

Код спомен обиљежја у селу Грк одржан је помен парастос за 14 погинулих бораца  у одбрамбено-отаџбинском рату.

Звоном храма Свете Тројице у Грку, молитвом свештеника проте Милорада Бајбића, стиховима патриотских пјесаман оживљено је  сјећање на погинуле борце из села Грк.

blank

Парастосу су, поред ППБ, мјештана и представника Борачке организације, присуствовали и представници локалне управе и других мјесних организација бораца.

Присутнима се обратио предсједник Предсједништва Борачке организације Зоран Видић  који је нагласио колико се у Грку посвећује пажња сјећању на погинуле борце, посебно од стране њихових породица, потомака и сабораца, као и да је Грк мјесто гдје су вођене жестоке борбе на путу ослобађања Брода 1992.године.

blank

Видић је посебну захвалност изразио и проти Милораду Бајбићу којег је животни позив у тешко ратно вријеме затекао на ратним просторима Посавине и који је свједок многих српских трагедија и сахрана српских бораца.

blank

Свој допринос сјећању дале су и дјевојчице, Горана Лукић која је отпјевала пјесму Јунаци са Кошара и Милица Видић, рецитујући пјесму Осети Видо посвећену јунацима Солунског фронта. Обе пјесме посветиле су погинулим борцима ВРС, међу којима и погинули борци из Грка, које је борба за слободу сврстала у ред бесмртних јунака.

blank

Окупљени су сјетили се браће Зорана и Слободана Шапоњића, Миливоја Игњатића, Ђорђа Чечавца, Славка Ненадића, Драге Ненадића,Миле Гајића,Љубомира Видића,Стеве Игњатића,Бориса Трифковића,Петра Вучића и Горана Ђукића, Петра Недића, Боре Симића и свих српских бораца из Грка који су умрли након рата.

ПН

blank