blank

Штаб за ванредне ситуације општине Шамац, обавјештава грађане да је од последњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији од тестираних 14 лабараторијских узорака са подручја општине Шамац, вирус корона је потврђен код двије особе.

Ријеч је мушкарцу старом 65 година који допутовао из Аустрије и који је боравио у локалном карантину у просторијама СШЦ „Никола Тесла“ гдје је и тестиран и једној особи женског пола старој 79 година која је прије 14 дана отпуштена са болничког лијечења из ЈЗУ „Свети апостол Лука“ у Добоју.

blank

Наведена лица ће бити упућена у карантин у којем бораве лица позитивина на вирус kорона у Добоју. Према Одлуци надлежног епиидиомолога лица која су била у контакту са заражном особом су стављена под здравствени надзор у кућној изолацији и биће тестирани.

Поново апелујемо на грађане да буду дисциплиновани и да се придржавају ограничења како би превентивним дјеловањем спријечили потенцијално ширење заразне болести изазване вирусом корона (COVID 19).

Тренутно се под прописаним здравственим надзором налази 10 особа, док је из здравственог надзора до данас изашло укупно 197 лица.

У карантин на граничном прелазу Шамац тренутно је смјештено шест лица са подручја Републике Српске.

У карантину локалне заједнице који се налази у просторијама СШЦ „Никола Тесла“ тренутно се налази пет лица која су са подручја општине Шамац.

Од стране Комуналне полиције у последња 24 часа извршена је контрола седам професионалних возача о поступању по издатим рјешењима о строгој самоизолацији.

Од стране припадника Полицијске станице Шамац није забиљежен ниједан случај непоштовања полицијског часа као ни кршења забране кретања лицима са навршених 65 и више година.

 

blank