blank
У сали за састанке општине Брод данас је организовано потписивање уговора о стипендирању студената којима је стипендија додијељена за академску 2020/2021. годину.
 
Начелник општине Брод Зоран Видић, поздрављајући присутне, пожелио је студентима пуно среће у будућем школовању.
 
Подсјетио је да се стипендије према Правилнику додјељују по два основа, а да је данас, због сложене епидемиолошке ситуације, потписивању уговора присуствовало девет студента који су право на стипендију остварили по основу успјеха, док ће остали студенти своје Уговоре о стипендирању моћи преузети у шалтер сали општине.
 
blank
 
-Обавеза свих нас је да покушамо створити услове да се будући академски грађани, након завршетка студирања, врате у своју локалну заједницу и ту нађу запослење. На тај начин ћемо градити још бољи и љепши Брод, као и Републику Српску,- изјавио је начелник Видић.
 
У академској 2020/2021. години стипендије ће добити 153 студената с подручjа општине Брод.
 
-За мене ова стипендија представља велики подстицај, а мојим родитељима финансијску помоћ у наставку мог школовања. Захвалио бих се општини Брод што је препознала наш рад и труд,- истакао је Марко Ћатић, студент шесте године Медицинског факултета у Новом Саду.
 
blank
-Захвалила бих се општини Брод на указаном повјерењу и додијељеној стипендији. Стипендија за мене значи много у финансијском смислу али и као мотивација да наставим остваривати добре резултате у школовању,- рекла је Сара Шкворц, студент друге године сценске архитектуре, технике и дизајна на Факултету техничких наука у Новом Саду.
 
За стипендирање студената у академској 2020/2021. години из буџета општине Брод обезбјеђена су средства у износу од 114.000 КМ.
 
Извор: Општина Брод 
 
 
blank