blank

Na stadionima u Šamcu i Modriči, 22. i 23. maja 2021. godine biće održan fudbalski spektakl – evropsko finale turnira „Champions Trophy“ (Trofej šampiona), na kojem će učestvovati ekipe sa djecom uzrasta od 12 godina.Tim povodom u Šamcu je obavlјeno potpisivanje Sporazuma o organizovanju i održavanju ovog turnira, koji su potpisali: Đorđe Milićević, načelnik opštine Šamac, Jovica Radulović, načelnik opštine Modriča i Alexander Rakowitz, predsjednik Balkan Alpe adria projekta iz Beča.

Oni su ovim sporazumom regulisali međusobna prava i obaveze, a izvjesno je da će turnir okupiti ekipe iz cijele Evrope, koje će pokušati, da preko Šamca i Modriče stignu do svjetskog finala „Champions Trophy“, koji se održava u Beču, od 18. do 20. juna 2021. godine i koji okuplјa ekipa sa svih kontinenata.

blank

Prvi čovjek ovog projekta, Alxander Rakowitz, ističe da su svoje učešće na ovom turniru potvrdili francuski Olimpik iz Marseja, engleski Midlzboro, beogradska Crvena zvezda, čeka se potvrda još nekih renomiranih ekipa, a dolazak na ovaj turnir jedino je moguć preko kvalifikacionih turnira, koji će se ovog prolјeća igrati u cijeloj Evropi.

Otvaranje turnira planirano je u Šamcu, utakmicom Crvena zvezda – Olimpik Marsej, poslije 30 godina i duela finala kupa šampiona u Bariju, a zatvaranje turnira je na stadionu „Dr Milan Jelić“ u Modriči.

Đorđe Milićević, načelnik opštine Šamac ističe  da ukoliko epidemiološki uslovi ne dozvole za odigravanjem turnira Sporazumom je predviđen drugi termin održavanja.
On je rekao da ga posebno raduje saradnja „ALFE Modriča“ i FK „Borac” Šamac koji će takođe biti učesnici, te je ovo prilika da se dvije opštine promovišu i predstave u pravom svjetlu, kao i cijela Posavina.

blank

Jovica Radulović, načelnik opštine Modriča ističe da ga raduje što Modriča i Šamac nastavlјaju saradnju na način da sva sportska kulturna dešavanja u ove opštine vraćaju na mapu onih gradova koji se mogu pohvaliti time da imaju organizaciju velikih sportskih događaja.

Podršku ovom projektu dao je i Petar Jelić, predsjednik Područnog fudbalskog saveza iz Doboja istakavši značaj ovog turnira za razvoj omladinskog fudbala na dobojskoj regiji rekavši da mu je zadovolјstvo da su dvije članice koje predstavlјaju područni savez  odlučile da se uhvate u koštac sa oganizacijom i predstavlјaće nešto novo na ovim prostorima.

Svetlana Pavlović

blank