blank
Потпредсједник Републике Српске, Давор Прањић, изразио је спремност помоћи општини Брод у превазилажењу посљедица катастрофалног невремена које је 19. и 21. јула погодило ову локалну заједницу причинивши огромну материјалну штету.
 
Прањић је данас, након разговора са општинским руководством у Административној служби општине Брод, обишао терен и упознао се са размјерама штете олујног невремена.
 
– Дошао сам дати подршку локалној заједници, поручити да нису сами и да ћемо помоћи у складу са могућностима, те да видимо на које начине што прије реаговати да би се штета санирала како не би све пало на терет локалне заједнице -, изјавио је Прањић.
 
blank
 
Истакао је да се разговарало и прекограничној сарадњи и смјеру напретка локалне заједнице.
 
– Кабинет потпредсједника није само у служби хрватског народа, него комплетне локалне заједнице, и увијек ће то бити. Сава не раздваја, Сава спаја па на тај начин и треба помоћи једни другима у оваквим ситуацијама природних непогода -, додао је Прањић.
 
Начелник Видић је упознао саговорника са посљедицама разорног олујног невремена, истакавши да су огромне штете на јавним, приватним и пословним објектима и у пољопривреди.
 
Он је навео да четири екипе врше попис штете.
 
– Ни једна локална заједница сама не може санирати посљедице овако разорног невремена. Потребна је помоћ виших инстанци власти -, рекао је Видић.
 
Изразио је захвалност потпредсједнику Српске на посјети и смјерницама за наступ према вишим нивоима власти.
 
– Састанак нам је послужио да погледамо и у будућност, причали смо о пројектима који нас чекају, могућностима прекограничне сарадње -додао је Видић и изразио очекивање да ће уз асистенцију потпредсједника Републике Српске пронаћи партнере у Хрватској и заједнички аплицирати на пројекте.
 
Д.И. /Радио Брод 
blank