blank

Православна Нова година у Дервенти је дочекана на Тргу православља, уз наступ пјевача Пеђе Меденице, служењем молебана у храму Успења Пресвете Богородице, ватрометом у помоћ, другим забавним садржајима, и традиционлном честитком градоначеленика Дервенте Милорада Симића.

blank

„Желим нам свима заједно да будемо срећни и задовољни у Новој години, да дијелимо љубав коју носимо у себи. И православна Нова година треба да се дочека уз звук звона, музику и ватромет, уз бројне окупљене суграђане којима желим пуно љубави и здравља у њиховим домовима“,  поручио је у честитци Симић.

blank

Прослава Нове године започела је дружење најмлађих са Дједом Мразом и Баком Мразицом, док они мало старији уживали у куваном вину, наступу популарног пјевача и традиционалној игри КУДМ “Босиљак”.

blank

blank

Организатор прославе био је Градски одбор Српског просвјетно-културног друштва “Просвјета”,подршку у организацији пружила је и Туристичка организација и Народна библиотека „Бранко Радичевић, док је Град Дервента покровитељ манифестације.

blank

PN

 

blank