blank

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić organizovao je danas prijem za rukovodstvo Javnog preduzeća “Derventski list i Radio Derventa” i Srednjoškolskog centra “Mihajlo Pupin”, koje je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao Ordenom NJegoša drugog reda, povodom Dana Republike Srpske.

Simić je čestitao dobitnicima ordena, najvišeg odlikovanja koje se može dodijeliti u ovim branšama, te istakao da mu je čast da pozdravi sve generacije profesora i učenika Srednjoškolskog centra “Mihajlo Pupin” do sada, kao i malom i vrijednom mandžmentu “Derventskog lista” koji je ušao u 111. godinu postojanja.

blank

Direktor “Derventskog lista” Čedo Vujičić rekao je novinarima da je posebno ponosan na 2.828 brojeva ovog lista, u kojima zapisana istorija ovog grada.

“Zabilježili smo domete pojedinca i društvene događaje, udruženja, institucija. Grupa odvažnih, pametnih i hrabrih ljudi je 12. decembra 1912. godine donijela odluku da izda štampane novine pod imenom `Derventski kotarski list`”, istakao je Vujičić.

Direktor Srednjoškolskog centra “Mihajlo Pupin” Gordana Asentić naglasila je da je odlikovanje predsjednika Srpske čast za cijeli grad i lokalnu zajednicu.

blank

“Ponos koji osjećamo ne pripada samo nama radnicima ustanove, već svim bivšim i sadašnjim učenicima, dragim penzionerima”, rekla je Asentićeva.

Ona je istakla da njene kolege i ona imaju viziju da i dalje njeguju prosvjetno- pedagoški i vaspitni rad, da istrajavaju u poslu i da ispraćaju generacije mladih koje će nabolje mijenjati svijet.

Na prijemu su bili i odgovorni urednik i predsjednik Nadzornog odbora “Derventskog lista” Daliborka Rogić i Vesna Šain, predsjednik i član Školskog odbora gimnazije Tijana Mihić Pijetlović i Duško Živanić, i profesor Jelenko Savić, te narodni poslanik Igor Žunić, zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Srđan Nović. 

PN

blank