blank

Тринаест малишана и двије наставнице из ОШ „Угљаре“ из Угљара са Косова и Метохије, који у нашем граду бораве од суботе, 25. јуна, данас је угостио и начелник општине Брод Зоран Видић.

У опуштеном  разговору који се водио том приликом начелник Видић осврнуо се на наша искуства у ратном и послијератном периоду када су наши малишани боравили  у пријатељској Грчкој.

-Велико нам је задовољство што смо у прилици да угостимо ове малишане, да им пружимо све оно што им тамо недостаје, али и да им покажемо да смо ми гостопримљиви људи великог срца- рекао је Видић.

blank

Наставница Драгана Пурић која у пратњи малишана први пут борави у нашем граду, захвалила се на гостопримству Брани Гојковићу, директору ОШ „Свети Сава“ који је годинама у организацији за пријем малишана у пројекту „Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске“, начелнику општине Брод Зорану Видићу и локалној управи који су малишанима омогућили бесплатан улаз на базене, али и низ других садржаја, а посебно родитељима који су угостили малишане.

blank

Оно што је основно и најважније, као што и сам назив овог пројекта, који се у Броду реализује већ пет година, говори  јесте да се дјеца упознају и друже, али и да та пријатељства у ери интернета и друштвених мрежа остану и за  убудуће, рекао је Видић.

В.Г./Радио Брод 

 

blank