blank

Osnivačka skupština Turističke zajednice Županije Posavske održana je (28.6.) u zgradi Male vijećnice (Beledija) u Odžaku.

blank

U uvodnoj riječi na Osnivačkoj skupštini ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja ŽP Dragutin Živković kao predsjedavajući Skupštine se osvrnuo na povijest rada Turističke zajednice ŽP u periodu od 2004.-2017. godine.

Napomenuo je u svom izlaganju da su se stekli svi preduvjeti za održavanje Skupštine, a što je definirano i Zakonom o turizmu ŽP koji je Skupština Županije Posavske usvojila u siječnju 2022. godine.

blank
Poslije izbora radnih tijela Skupštine Turističke zajednice ŽP u radu Skupštine na kojoj je bilo prisutno 15 od 19 članova iste, usvojena je odluka o potvrđivanju mandata, članova Skupštine Turističke zajednice ŽP, usvojen je poslovnik o radu Skupštine te je usvojena odluka o osnivanju Turističke zajednice Županije Posavske.

U daljnjem radu Skupština je usvojila i statut Turističke zajednice ŽP te je izabrala Dragana Kobaša, diplomiranog ekonomistu iz Orašja za predsjednika Skupštine Turističke zajednice Županije Posavske, koji je ujedno i predsjednik Turističke zajednice Županije Posavske.

Izvor: Županija Posavska 

blank