blank

У згради општинске управе, данас, 24. априла организован је пријем за кандидате из Модриче  који су прошли на аудицији за највећи омладинско-дјечији телевизијско музички фестивал овог типа у Европи „Ритам Европе“. То су Милица Горановић, Лариса Видаковић и Ангелина Лукић, а пријему су присуствовали и њихови родитељи.

Фестивал је конципиран  на начин да се бирају дјеца из разних градова Српске и након тога се изабраним кандидатима додијели пјесма из друге државе Европе, Аустралије или Израела, са којом се градови учесници представљају у финалној вечери. Телевизијске пробе ће се организовати у Градишци, граду домаћину.

blank

Право за  пријаву на аудицију су имали  кандидати узраста од 12 до 21 годину, а три кандидата из Модриче ће имати прилику да пјесмом и плесом учествују на такмичењу.

„Одлуком начелника општине, општинска управа је потписала уговор за учешће на фестивалу и тиме омогућила младим људима из наше општине да покажу своје таленте. Данашњи пријем организован с циљем да се кандидатима пружи подршка и пожели срећа на предстојећем такмичењу, јер су дјеца и омладина најбољи амбасадори наше општине“, истакла је замјеник начелника општине Тамара Евђић.

blank

Потписивањем уговора општина Модрича се обавезала да финансијски помогне организацију такмичења, те да се кандидатима из наше локалне заједнице омогући бесплатан превоз, смјештај и обука у току трајања такмичења. Осим тога, обавезала се да обезбиједи координатора који ће присуствовати пробама и једног члана жирија који ће у финалној вечери, у директном телевизијском преносу, на страном језику,  гласати за дјецу општина и градова по Евровизијском систему.

Младе суграђанке су нагласиле да се радују такмичењу, надају се добром дружењу и успјеху, те да ће се потрудити да своју општину представе на најбољи могући начин.

Извор: Општина Модрича 

blank