blank

У склопу активности поводом обиљежавања годишњице оснивања  предузећа, 13. јуна, у градском парку код спортско-културног центра  Рафинерија нафте Брод организовала је конкурс за најбољи цртеж на асфалту и папиру  на којем је учествовало око 250 ученика основних школа „Свети Сава“ и „Лијешће“ , од 1. до 4. разреда.

blank

На самом почетку ове занимљиве ликовне манифестације присутне је поздравио директор Рафинерије нафте Анатолиј Караљус који се овом приликом захвалио општини Брод, Туристичкој организацији општине Брод, основним школама „ Свети Сава“ и „Лијешће“ на подршци и помоћи у организовању ове менифестације.

-Манифестација није посвећена само 130.-тој годишњици оснивања предузећа него и највећем богаству који имамо, а то су наша дјеца,- истакао је Караљус.

Присутне је поздравио и Горан Вукојевић, в.д. директора Туристичке организације општине Брод која је била један од суорганизатора у припреми одржавања ликовног конкурса.

-Једно од наших опредјељења је да у културним, спортским и забавним манифестацијама које се организују на подручију наше општине, у којима и ми учествујемо, активно буду укључени и наши најмлађи суграђани,- напоменуо је Вукојевић.

У одличној атмосфери испуњеној смијехом, игром и веселим дјечијим лицима  наши најмлађи суграђани, уз подршку својих учитељица и наставница, показали су колико  су креативи и колико знају, изражавајући своју машту цртањем по асфалту и папиру, док су подједнако у овом призору уживали и нешто старији суграђани.

blank

Активни у припреми за учешће у цртању били су ученици у групи коју је водила професор разредне наставе у ОШ „Свети Сава“ Дијана Радић.

-Овакве манифестације су одличне за дјецу која и кроз цртање показују своју креативност, а оно што је такође веома значајно је дружење између ученике двије бродске основне школе односно склапање нових пријатељстава,-рекла је Радић.

Након нешто више од два часа трајања ове манифестације, поред такмичарског, учесници су имали прилику уживати и у занимљивом забавном програму. За то вријеме и након пажљиво прегледаних свих урађених цртежа на асфалту и папиру жири је прогласио најбоље радове.

Најбољи цртеж на папиру:

1.Вања Пурић, 3. разред- ОШ“Свети Сава“

2.Доротеа Кршић , 4.разред- ОШ“Свети Сава“

3.Викторија Јовичић, 4. Разред – ОШ“Свети Сава“

blank

Најбољи у цртању на асфалту:

1.екипа 2. разреда – ОШ“Свети Сава“

2.екипа од 2. до 4. разреда – ОШ“Свети Сава“

3.екипа од 1. до 4. разреда – ОШ“Свети Сава“

Поред награда за најбоље пласиране, пригодни поклони били су обезбјеђени за све учеснике конкурса.

Радио Брод

blank