blank

У организацији Фудбалског савеза општине Шамац (ОФС) у Шамцу одржана је 21. по реду, традиционална манифестација под називом „Избор најбољих у Општинском фудбалском савезу за 2022. годину“, те су најзаслужнијим у фудбалу подијељене награде и признања.

blank

Најбољи клуб је ФК „Црквина“ из Црквине, јесењи првак Подручне лиге Модрича – Шамац, док је за најбољег фудбалера изабран Петар Марчета, млади нападач друголигаша Борца из Шамца.

blankblank

Титулу најбољег спортског радника понио је Милан Станишић из Братства из Доње Дубице, најбољи судија је Славиша Митровић из Шамца, најбољи фудбалер Милан Симеуновић из КМФ Империја из Шамца, док је најбоља фудбалерка Магдалена Савић из ЖФК „Борац“ из Шамца.

blank

blank

Најперспективнији претпионир: Миодраг Радуловић (ФК Пелагићево), Најперспективнији пионир: Кристијан Ивановски (ФК Борац Шамац), Најперспективнији кадет: Стефан Богдановић (ФК Борац Шамац), Најперспективнији јуниор: Огњен Нишић (ФК Борац Шамац), Најперспективнија фудбалерка: Драгана Пајић (ЖФК Борац Шамац).

Симо Варадиновић, предсједник ФСО Шамац поздравио је све присутне и честитао награђенима, истакавши да Савез, пуних 21 годину награђује најбоље у својим редовима. Нагласио је да су клубови остварили добре резултате у години на измаку, изразивши наду да ће наредна 2023. године донијети још више успјеха.

Начелник општине Шамац, Ђорђе Милићевић је рекао да је, Општина Шамац, у изузетно тешким времена, у свом буџету годишње обезбиједи 300.000 марака, од чега је највише припало фудбалским клубовима. Најавио је подршку клубовима и у 2023. години.

blank

У име награђених најбољи фудбалски радник је Милан Станишић из ФК „Братство“ из Доње Дубице каже да је признање док сте живи велика част и обавеза.

blank

„Захвалан сам, прије свега, својим колегама и пријатељима из Управе Ф. К. Братство и нашим играчима и наравно свим спортским клубовима општине Шамац, Ф. С. општине Шамац и представницима наше општине“, каже Станишић.

Светлана Павловић

blank