blank

Udruženje ratnih zarobljenika Derventa danas je proslavilo krsnu slavu – Svetog velikomučenika đakona Avakuma, a tim povodom položili su vijence u Spomen-kompleksu Čardak i na centralnom spomeniku poginulim borcima Vojske Republike Srpske.

blank

Predsjednik Udruženja ratnih zarobljenika Derventa Drago Knežević rekao je da krsnu slavu proslavljaju sa radošću, ali i sa velikom tugom, jer ih je iz godine u godinu sve manje.

“Danas je upriličena i promocija zbirke pjesama Dragice Đekić, koja je pisala o Čardaku, gdje je bila najveća golgota Srba. Svake godine je logoraša manje, umiru”, rekao je Knežević i napominje da nisu zadovoljni procesuiranjem ratnih zločina, jer u ovoj godini nije bila nijedna izrečena presuda.

blank

blank

Osveštanje i lomljenje slavskog kolača, kojem su prisustvovali bivši logoraši iz Dervente i drugih gradova Republike Srpske, narodni poslanik Pero Đurić, zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić, šef Odsjeka boračko-invalidske zaštite Staniša Mikerević, delegacija Gradske boračke organizacije i drugi gosti, upriličeno je u Centru za kulturu. 

PN

blank