blank

Велики број љубитеља писане ријечи синоћ се окупио на промоцији још једне књиге бродског пјесника Јове Димића.

Промоција љепоте,  дјеце, младости, како сам наслов књиге каже „Власници чисте душе“.

blank

Аутор је у пјесмама биљежио тренутке, као што их фотограф  забиљежи фото-апаратом,  Димић је тренутке у времену и људе у њима биљежио пјесмама, сачувавши тако од заборава неки тренутак, неки разговор или случајни сусрет.

И како на самој промоцији рече, говорећи о књизи и аутору Горан Гарачић, професор српског језика и књижевности, Јово Димић човјек је који у човјеку види добро, можда и мало више него што то у ствари и јесмо.

Присутнима на промоцији обратио се и сам аутор књиге говорећи о важности књиге, нашег језика и љубави која недостаје савременом човјеку.

blank

-Пјесме су писане из душе. Дакле, мислим да сам поступио исправно слушајући своје срце. Ја сам задовољан и могу сви рећи да није добро, ја сам вјерујем да јесте и то је неко моје увјерење, а ваше присуство на овој промоцији још више ме је увјерило да сам добро поступио забиљеживши све ове тренутке у својим пјесмама- рекао је Димић.

Вече дружења и поезије употпунио је и уљепшао  наступ малишана из вртића „Срећица“ без којих ово вече не би било оно што јесте.

В.Г./Радио Брод 

blank