blank

Промоција књиге“ Дервентски рукомет“ аутора Богдана Поповић, вишегодишњег спортског рукометног радника,  одржаће се у уторак 17. јануара у просторијама Центра за културу Дервента.

Издавач књиге је Српски књижевни клуб „Вихор“ Дервента, који је уз Центар за културу и Рукометни клуб „Дервента“,  организатор промоције.

Поповић је и аутор књиге „70 гoдинa рукoмeтa у Дeрвeнти“ након чега пojaвилa му сe жeљa и пoтрeбa дa сe oбjeдини и публикуje и oнaj први, дужи и успjeшниjи диo истoриje , приjeрaтни, нajуспjeшниjeг спoртскoг кoлeктивa у Дeрвeнти, рукoмeтнoг клубa „ Дeрвeнтa“.

Рецензент Дамир Кљајић каже да рукопис „Дервентски рукомет“  значајно је и вриједно писано дјело, које говори о настанку и развоју овог екипног спорта у граду на ријеци Укрини у периоду од средине 20 вијека до 2022. године.

Предсједник СКК”Вихор”Дервента Ненад Симић каже да се ради о веома значајном издању књиге која садржи мноштво информација и фотографија које је аутор са посебном пажњом и љубављу скупљао и објединио у књигу која има чак 670 страница.

Промоција књиге одржаће се у 18 часова, уз аутор у представљање књиге учествоваће рецензент Дамир Кљајић, те представници СКК “Вихор“ и РК „Дервента“.

 

blank

ПН

blank