blank

Полицијски службеници Полицијске станице Добој 1/Станично одјељење полиције Подновље, 29.07.2022. године, поступајући по оперативној акцији „Плантажа 2022“ дошли су до сазнања да се у мјесту Јоховац, подручје града Добоја, у дворишту куће коју користи лице иницијала Ж.А.  налази засад „Индијске конопље“ .

blank

blank

blank

Истог дана на основу наредбе Основног суда Добој извршен је претрес куће, помоћних објеката, возила и земљишне парцеле којe користи наведено лице приликом чега је пронађено и одузето: 74 стабљике  биљке које својим изгледом асоцирају на стабљике „Индијске конопље“  дужине од 190 до 286 cm, четири сасушене биљке које својим изгледом асоцирају на стабљике „Индијске конопље“  укупне дужине по 90 cm, четири стаклене тегле у којима   се налазила сасушена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуану“ укупне тежине од 1.517,1 грам, 1.696 сјеменки  које својим изгледом асоцирају на сјеменке „Индијске конопље“, двије пластичне вреће у којима се налазила сасушена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуана“ укупне тежине од 608,5 грама,  стаклена тегла у којој се налазило девет ручно прављених цигарета тзв. “џоинт“ и три врећице у којима су се налазили уситњени остаци сасушене биљне материје који својим изгледом асоцирају на опојну дрогу „Марихуана“ укупне тежине од 365,2 грама.

blank

blank

blank

Наведено лице је лишено слободе и над истим је извршена криминалистичка обрада.

blank

blank

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој који се изјаснио да наведено има обиљежје кривичног дјела „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“.

ПУ Добој

blank