blank

Фудбалски клуб “Хајдук” из Баткуше, један од најстаријих на подручју општине Шамац, прославио 70 година постојања. Том приликом предсједник фудбалског савеза општине Шамац Симо Варадиновић уручио је предсједнику ФК „Хајдук“ Марку Ганиловићу  Златну плакету.

Варадиновић је истакао добар резултат који ФК „Хајдук“ има и рекао да ће овај клуб и даље имати подршку Фудбалског савеза општине Шамац.

blank

Предсједник ФК „Хајдук“ Марко Ганиловић је изразио задовољство организацијом прославе овог догађаја и захвалио свима који помажу клуб.

Он је похвалио сениорску екипу клуба која је јесењи дио сезоне завршила као првопласирана, гдје се и данас налази у такмичењу Регионалне лиге Центар.

“Амбиције клуба су да постижемо што боље резултате и такмичимо се у што већем рангу сразмјерно нашим могућностима и условима”, истакао је Ганиловић.

Лиценцирани тренер, дугогодишњи члан Управе Хајдука и играч Ненад Максимовић рекао је да је Фудбалски клуб “Хајдук” из Баткуше један од најстаријих трећелигаша основан 1952. године и од тада до данас такмичи са различитим успјехом кроз различите нивое такмичења.

„ФК „Хајдук“ Баткуша један је од најстаријих  трећелигаша, члан треће регионалне лиге ФСРС – група Центар гдје се успјешно такмичи 20 година, а у  јесењем дијелу првенства 2021. године у Регионалној лиги ФСРС група  Центар ФК „Хајдук“ заузео је прво мјесто и свој 70 рођендан дочекао је као јесењи шампион“, каже Максимовић.

blank

Он је додао да је захваљући њима мало село Баткуша угостило многе градске екипе из Брчког, Брода, Добоја, Дервенте, Теслића…

„С поносом истичемо да је 1979. године  ФК „Хајдук“ Баткуша заузео је треће мјесто у тада популарном и значајном такмичењу Купу листа „Задругар“. Поред редовног такмичења у трећој Регионалној лиги  ФС РС  група Центар годишње активности ФК „Хајдука“ се огледају кроз организовање традиционалног меморијалног турнира у малом фудбалу под називом „Мини – бал“ Баткуша (одржано 35 турнира), организовање традиционалне Васкршње утакмице између екипа из села „Ожењени  – Неожењени““, каже Максимовић.

blank

Он је напоменуо да се у клубу ради на побољшању инфраструктурних услова на фудбалском терену и око њега, а у плану је проширивање терена уз откуп и насипање земљишта, санација заштитне ограде око игралишта, а онда уз помоћ општине Шамац и других донатора.

Прије почетка церемоније прославе одиграна је ревијална утакмица између двије екипе „Ожењени“ против „Неожењених“.

Светлана Павловић

blank