Прослављен Митровдан – крсна слава општине Шамац

0
91
blank
blank

Општина Шамац, општинска борачка организација и црква Светог великомученика Димитрија су прославиле своју крсну славу – Митровдан.

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије служио је свету архијерејску литургију уз саслуживање свештенства, а затим су испред централног споменика на градском тргу минутом ћутања и полагањем вијенаца одали пошту за 440 погинулих бораца Друге посавске бригаде, од којих су 362 била са шамачког подручја.

blank

Владика Фотије истакао је да Срби имају светосавски пут вјере, те је позвао вјернике да се моле Богу и Светом Димитрију како би помогли српском народу у тешким временима.

“Нека Бог благослови овај град, Свети Димитрије да га чува, да живимо у братској слози и љубави!”, нагласио је владика Фотије.

blank

Предсједник Борачке организације Шамац, Радован Зорановић рекао је да је Борачка организација Републике Српске уложила огромне напоре за побољшање статуса борачких категорија.

“До краја године очекујемо и повећање инвалиднина и проширење права за борачке категорије.”, истакао је Зорановић.

blank

Начелник општине Ђорђе Милићевић рекао је да је српском народу потребна духовна обнова.

“Шамац поручује да је духовна изградња српског народа основни задатак у који се морају укључити кључне институције Републике Српске, укључујући и нашу локалну самоуправу, као и све самоуправе у Српској. Сарадња са грађанима и уважавање људи, то је рецепт да једна локална заједница напредује. Сигуран сам да ћемо тај рецепт и даље успјешно примјењивати”, нагласио је Милићевић.

Светлана Павловић

blank